Trubači Aleksinac

Aleksinac je grad u kom živi oko 17.000 stanovnika. Nalazi se na 30 km udaljenosti od Niša ali takođe na bitnoj saobraćajnici, raskrsnici još dva magistralna puta koji vode iz severoistočne Srbije i Sokobanje i istočne Srbije prema zapadnoj Srbiji.

Trubači Aleksinac - Crkva

Aleksinac je i u istoriji zbog svog mesta bio meta mnogih osvajača ali istovremeno i važan trgovački put gde su trgovci prolazili noseći robu. Aleksinac je još u rimsko doba bio nastanjen o čemu govore arheološka nalazišta locirana u gradu i njegovoj okolini. Istorija Aleksinca je isprepletana mnogim ratovima. Kroz Aleksinac su prolazile vojske ali i pljačkaši pa narod nije bio rad da živi u Aleksincu. Zbog toga su nastala još dva srednjovekovna grada i to jedan istočno od Aleksinca – Lipovac u kome se nalazi najstariji pravoslavni manastir u ovom kraju a drugi srednjovekovni grad Bovan koji se nalazio severno od Aleksinca.

Aleksinac je uvek bio gostoljubiv grad, pa je u okolini Aleksinca razvijen turizam. Veliki broj interesantnih turističkih mesta i objekata se nalaze u blizini Aleksinca a neki od njih su Ribarska banja, Jastrebac, Južna Morava, Sokobanja, Bovansko jezero i reka Sokobanjska Moravica.

Upravo u mnogobrojnim restoranima i hotelima u okolini Aleksinca kao i u samom gradu, mnogi mladi iz Aleksinca ali i iz drugih delova Srbije pa čak i iz inostranstva žele da proslave svoje najlepše trenutke, trenutke svog venčanja, svadbe sa svojim najmilijima.

Zato se po običaju na svako veselje pozivaju najbolji trubači Aleksinac. Naši trubači su iskusni muzičari, znalci svih vrsta pesama, orkestar koji dobro zna šta ljudi na vašem veselju vole da slušaju. Stanovnici Aleksinca vole da se vesele uz trubače a naš orkestar trubača Aleksinac je najbolji izbor za sve proslave, veselja, krštenja, punoletstva, veridbe kao i godišnjice braka i mnoge druge proslave.

Trubači Beograda

Na svadbama i veseljima u Aleksincu u nekom od restorana ili hotela kao i u domaćem aranžmanu, sviramo najlepše pesme i kola, izvornu muziku ali i modernu domaću muziku, zabavne pesme i sve druge pesme koje vi volite da slušate. Orkestar naših trubača sastavljen je od iskusnih muzičara kojima je truba osnovni i glavni instrument, koji uz trubu osvajaju nagrade na festivalima trubačke muzike u Guči i drugim mestima. Sviramo na koncertima sa poznatim ličnostima estrade, narodne muzike i gostujemo na televiziji i rijaliti emisijama.

Trubači Aleksinac u tačno dogovorenom trenutku dolaze na proslavu. Pratimo svatove, dočekujemo i ispraćamo kumove, rodbinu, sve kako običaji nalažu, kako narod najviše voli, običaji koji su se od davnina sačuvali do današnjih dana.

Naš orkestar ima cilj da osim izuzetnog muzičkog izvođenja, svojom pojavom na sve goste ostavimo dobar utisak. Imamo više vrsta svečanih uniformi od narodne nošnje pa do svečanih odela i redovnih uniformi. Sve je na vama, vi nam kažete kako volite da izgledaju trubači i mi ćemo na proslavu doći tako odeveni.

Izbor pesama za veselje u Aleksincu

Naš orkestar na veselju svira ono što vi volite, sve što vi kažete, koja vrsta pesama, u kom trenutku kako i šta da se svira. Mi u potpunosti ispoštujemo naše domaćine jer nam je cilj da pred vama i vašim gostima opravdamo zvanje najboljeg trubačkog orkestra u Srbiji.

Pozovite nas za svaku vrstu proslave i veselja, za iznošenje torte pred goste i za sve druge srećne događaje u Aleksincu. Pozovite najbolje trubače, orkestar koji će svirati pesme, hitove sve što vi i vaši gosti volite da slušate i učiniti da vaša proslava bude događaj o kome će se pričati dugi niz godina.