Trubači na manifestaciji
15. апр 2020. Beograd trubači, Istorija trube

Od davnih vremena pa do danas truba se čuje na svakom veselju

Truba je drevni instrument koji pleni svakog u njenoj blizini. Ovaj limeni specifičan zvuk koji proizvodi, daje svakoj pesmi novi ton koji kao da je falio pre pojave truba. Međutim, tada pre mnogo vekova, trube i ovi instrumenti bili su mnogo jednostavniji nego danas. Pojavom tehnologije postali su najsavršeniji oblik kakav danas imamo i daju najbolji zvuk. Tako i muzičari, trubači danas mogu da izvedu savršene tonove, a samo uvežbani profesionalci kao što je Marko Danić i njegov trubački orkestar, svaku pesmu pretvoriće u remek delo kada izvodi.

Tako je bilo i na nastupima sa zvezdama naše estrade koje smo pratili po turnejama. Tako je opet se dešavalo i sa najpoznatijim saborima trubača, uvek smo najbolje izvodili svaku pesmu i kolo i bili nagrađivani za trud i ljubav prema trubi. Godinama u nazad smo ponavljali i umnožavali uspehe, a zajedno sa vama dostižemo uvek vrhunac slavlja.

Ali najviše nas raduje osmeh gostiju i zadovoljstvo domaćina kada iznenađeni omiljenim pesmama svi zajedno slave krštenje, rođenje, veridbe, svadbe i sva druga slavlja. Odaberite pesme, liste koje spremno čekaju da pokažete koju bi najradije slušali, kojim redosledom, ili predložite, apravićemo samo za vas i vaše goste, redosled najboljih pesama samo za vaš najlepši dan i slavlje.

Zbog vas, sviramo najbolje pesme naše narodne muzike, poželite zabavni ili pop pesmu, možda vam više odgovara instrumental kada ulazimo na slavlje, ili Jazz pesme i strane hitove? Sve pesme sviramo, izvodimo na najbolji način, trube u našim rukama zvuče samo najbolje, kako i zlatne medalje i priznanja govore koje smo osvajali.

Uvek smo slobodni za vašu proslavu, na vama je da odlučite kada da uđemo na slavlje, dan ili noć, da sa kumovima idemo po mladu, da celu noć zajedno uživamo u najboljim pesmmama. Ako želite samo najbolju žurku ili provod za svoje najmilije, porodicu i prijatelje, najbolji trubači sa Markom Danićem učiniće da svoju proslavu sa svim zadovoljnim gostima pamtite mnogo godina i pozovete nas opet jer mi smo najbolji trubači Srbije.