27. окт 2019. Veridbe

Trubači za veridbu

Veridba je običaj koji postoji od davnih vremena. U tradiciji našeg naroda oduvek je bilo poznato da se mladi nakon što odluče da se venčaju taj trenutak obeleže činom veridbe. Veridba je za selo, varoš, grad, prijatelje i rodbiju čin najave da će uskoro uslediti venčanje i svadba. Na ovaj način veridbom se ozvaničava prosidba mladih, nakon što je momak nasamo zaprosio devojku.

U davna vremena kada su roditelji birali supružnike svojoj deci, veridba je služila da se upoznaju roditelji i članovi uže porodice i obavljala se u kući buduće mlade. U intimnoj atmosferi veridba je bila trenutak kada se upoznaju porodice i obe strane dogovaraju ko će imati koju ulogu na svadbi.

Kao i kod mnogih drugih običaja, u današnjr vreme veridba je poprimila drugačiji oblik. Iako se čin objavljivanja prijateljima da će uskoro biti venčanje često dešava na društvenim mrežama, proslava veridbe je ostala do danas.

Zato se trubači za veridbu često zovu jer uz tu trubačku muziku svaki svaki srećan trenutak dobija svoj pun smisao i dolazi do izražaja.

Veselje povodom veridbe čini da se ljudi zbliže u veselju i druženju. Za proslavu veridbe, najbolji trubački orkestar je spreman da odgovori svakom vašem zahtevu i muzičkom ukusu. Sviramo sve vrste pesama, od starinskih izvornih pesama pa sve do moderne narodne i zabavne muzike i hitova koje svi rado slušaju.

Trubači Beograd dolaze u dogovorenom trenutku na proslavu veridbe i trubačkom muzikom, najboljim pesmama i hitovima dodatno uveličavaju srećan i radostan trenutak. Pozovite naš orkestar i proslavu veridbe učinite još veselijim događajem.